Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Οι θέσεις για την Ειδική Αγωγή της Αντιπροσώπου της Παράταξής μας Κ. Μπαχτσιαβάνου Κωνσταντίνας στην 86η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ

Η ώρα της ψηφοφορίας στην πρότασή μας για την Ειδική Αγωγή!
Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες, 
Eίχα την τιμή να είμαι αντιπρόσωπος στην 86η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καστοριάς. Η εξουσιοδότηση που είχα τόσο από την παράταξή μου όσο και από τους συναδέλφους της Ειδικής Αγωγής ήταν να αναδείξω την κατάφωρη αδικία που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας.
Έπειτα από επαφή που είχα με τον Σύλλογο Αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής (ΣΑΤΕΑ) αλλά και με αντιπροσώπους αναπληρωτές Ε.Α. διαφορετικών παρατάξεων, καταλήξαμε σε συμφωνία και καταθέσαμε ένα ψήφισμα που αντικατοπτρίζει τις θέσεις μας.  Στην ομιλία μου στη συνέλευση έθεσα τα προβλήματα της Ε.Α. και ανακοίνωσα τις προτάσεις μας. Το ίδιο έγινε και από τους αξιόλογους συναδέλφους Ε.Α. αλλά και από εξαίρετους συναδέλφους Γενικής Αγωγής, όταν ανέβηκαν στο βήμα να μιλήσουν. Νιώθω τυχερή που συνέβαλα κι εγώ να ψηφιστούν ολοκληρωμένες και ουσιαστικές θέσεις για τον κλάδο μας και ικανοποιήθηκε με αυτόν τον τρόπο το χρόνιο αίτημά μας, το οποίο δε γινόταν αποδεκτό όλα τα προηγούμενα χρόνια. 
Συζητώντας με συναδέλφους μου από όλους τους νομούς είχα σχηματίσει την εντύπωση ότι το ψήφισμά μας θα περνούσε ομόφωνα, διότι οι συνδικαλιστές όλων των παρατάξεων περνώντας από τα σχολεία που εργαζόμαστε, μας διαβεβαίωναν για το δίκιο του αγώνα μας, ότι είναι παράλογο και ανήκουστο το καθεστώς που ισχύει για εμάς, καθώς επίσης μας δήλωναν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή τους! 
Προς μεγάλη μου έκπληξη, διαπίστωσα ότι τα αιτήματά μας καταψηφίστηκαν  από τις παρατάξεις της ΑΕΕΚΕ, ΕΡΑ, ΠΑΜΕ κ.λ.π. οι οποίες απέδειξαν ότι παραμένουν εγκλωβισμένες στην παραταξιακή-κομματική τους γραμμή ενώ υποτίθεται ότι βρίσκονταν στο πλευρό μας! Μάλιστα, δεν έκαναν καμία αντιπρόταση για το τι θα ήθελαν για να διαμορφωθεί διαφορετικά στο ψήφισμα, ώστε να συμφωνήσουν (όπως έγινε με κάποια άλλα ψηφίσματα), απλά σφύριζαν αδιάφορα.
Πραγματικά, νιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω τις παρατάξεις ΔΗ.ΣΥ., Δ.Α.Κ.Ε., ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, καθώς και κάποιους μεμονωμένους αντιπροσώπους αναπληρωτές, που στήριξαν με ολοφάνερο και ξεκάθαρο τρόπο τα αιτήματά μας. Τέλος, είναι αφελείς όσοι πίστεψαν ότι εγώ με την ψήφο μου στις εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. της ΔΟΕ, θα στήριζα παρατάξεις οι οποίες εναντιώθηκαν στον δίκαιο αγώνα μας και καταψήφισαν τα αιτήματά μας.

Σημείωση: Θα ήταν καλό όλοι οι συνάδελφοι να διαβάσουν τα πρακτικά της ΔΟΕ για τη Γενική Συνέλευση και να παρακολουθήσουν βίντεο από ομιλίες αντιπροσώπων για να σχηματίσουν προσωπική άποψη και να μην μπορούν να παραπλανηθούν από κανέναν!


ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ

Κάποιες από τις διεκδικήσεις:

● Έγκαιρη στελέχωση των δομών Ε.Α.

● Μόνιμους διορισμούς αναπληρωτών και χαρακτηρισμός οργανικών θέσεων Ε.Α. Π.Ε 61-71 για να έχουμε δικαίωμα πρόσληψης σε μελλοντικό ΑΣΕΠ (Διευκρίνιση: Εννοείται ότι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που έχουν ήδη οργανική θέση στην Ε.Α. δεν χάνουν την οργανικότητά τους).

● Δυνατότητα απόσπασης σε ΣΜΕΑΕ μόνο σε εκπαιδευτικούς με προσόντα Ε.Α (βασικό πτυχίο, διδακτορικό, μεταπτυχιακό, διδασκαλείο ειδικής)
 Με εκτίμηση
Μπαχτσιαβάνου ΚωνσταντίναΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου