Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΑΠΚΙΑΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣΑγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

 • Οι εκλογές των αιρετών τελείωσαν και νομίζω ότι ήρθε η ώρα ο καθένας να αποκωδικοποιήσει τα μηνύματα που έστειλαν και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Θα μου επιτρέψετε κάτι τέτοιο να κάνω κι εγώ μαζί με κάποιες άλλες σκέψεις μου που θέλω να μοιραστώ μαζί σας.
 • Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι δίκαιο. Είναι δίκαιο γιατί αποτυπώνει την άποψη των συναδέλφων για κάποια αλλαγή στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και γιατί ανάμεσα σε μένα και τον Κώστα τον Πανταζόπουλο αν κάποιος έπρεπε να συνεχίσει αυτός ήταν σίγουρα ο Κώστας.
 • Συγχαρητήρια στον Σταύρο τον Μπέλλο και τον Κώστα τον Πανταζόπουλο για την εκλογή τους και τους εύχομαι να έχουν καλή και γόνιμη θητεία.
 • Μετά τις εξελίξεις που διαμορφώθηκαν στην Ανεξάρτητη Κίνηση και τον σχηματισμό και άλλης παράταξης στο χώρο του ανεξάρτητου συνδικαλισμού, είχα δύο δρόμους να διαλέξω:  Ή να αποσυρθώ μένοντας στις "δάφνες" από τις δύο συνεχείς θητείες που είχα υπηρετήσει ή να «εκθέσω» για άλλη μια φορά τον εαυτό μου στην κρίση σας. Επέλεξα τον δεύτερο αγνοώντας τους συσχετισμούς και τις συγκυρίες. Έτσι ένιωσα ότι έπρεπε να κάνω και έτσι έκανα. Έχασα και αυτό είναι όλο.
 • Επειδή –πιθανότατα- αυτή ήταν η τελευταία μου συμμετοχή σε εκλογές –και αυτό δεν έχει να κάνει με το αποτέλεσμα-, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά:
 • Τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς Κ. Μασλάρη Γεώργιο για τη συνεργασία που είχαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια. Έμαθα κοντά του πράγματα που αφορούν τη διοίκηση και πάντα ήταν ανοικτός στις προτάσεις που κατέθετα χωρίς δογματισμό και χωρίς να έχει ποτέ τη διάθεση να επιβάλει την άποψή του. Τον σεβόμουν και εξακολουθώ να τον σέβομαι. Δεν είχα ποτέ και ούτε πρόκειται να αποκτήσω κόμπλεξ με τη Διοίκηση. Είναι συνάδελφοί μας που επιτελούν το καθήκον τους. Όταν αισθάνθηκα ότι έπρεπε να διαφοροποιηθώ με αποφάσεις της Διοίκησης, το έκανα πάντα χωρίς δεύτερη σκέψη με σεβασμό στα πρόσωπα και την ιδιότητα.
 • Τους δύο Γραμματείς του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Κ. Τοκατλίδη Ευάγγελο και την Κα Ματούση Αγγελική. Με τον Βαγγέλη έχω τη χαρά να είμαστε συνάδελφοι στο ίδιο σχολείο από δε την Αγγελική θα μου λείψει πολύ το χαμόγελο και το χιούμορ της.
 • Τον κ. Πανταζόπουλο Γιάννη καθώς και όλα τα παιδιά που εργάστηκαν και εργάζονται στη Διεύθυνση.
 • Τους δύο αιρετούς Κ. Οικονομίδη Λεωνίδα και Κ. Πανταζόπουλο Κωνσταντίνο. Με τον Κώστα ταιριάξαμε περισσότερο σε ιδέες και αντιλήψεις.
 • Τα μη αιρετά μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Κ.Παπασταύρο Νίκο,  Κα. Μιχαηλίδου Θωμαή. Κ. Ηλιάδη Νίκο, Κα Κανδύλη Αγνή, Κ. Καραμανίδη Βασίλη, Κα Αντωνίου Όλγα, Κα Λύτη Μαρία, Κα Κοντοπούλου Ιωάννα.
 • Όλους τους συναδέλφους με τους οποίους συνεργάστηκα στις εκλογές. Ιδιαίτερα τον Κώστα τον Παπαδάμο, τη Σόνια τη Λυκομήτρου και τον Λευτέρη τον Μιχαλίτση. Με τον Κώστα ξεκινήσαμε μαζί στην Ανεξάρτητη Κίνηση, η δε Σόνια και ο Λευτέρης δέχθηκαν σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες να συμπορευτούμε.
 • Τελευταίους στη σειρά αλλά πρώτους στην καρδιά μου όλους εσάς που με πιστέψατε και με εμπιστευτήκατε όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή είναι η καλύτερη «προίκα» μου από τον συνδικαλισμό.
 • Γυρνώντας τον χρόνο έξι χρόνια πίσω, όταν ξεκίνησα τη συνδικαλιστική μου δράση , θέλω να σας πω ότι για πολύ λίγα πράγματα έχω μετανιώσει. Ο συνδικαλισμός είναι δύσκολος και δοκιμάζει τις ανθρώπινες σχέσεις. Έτσι είναι όμως καλύτερα γιατί μαθαίνεις σε ποιους ανθρώπους μπορείς να στηρίζεσαι.
 • Αν οι τελευταίες αποσπάσεις ήταν ο λόγος που έχασα τις εκλογές, να ξέρετε ότι θα έκανα και πάλι ακριβώς τα ίδια πράγματα. Θεωρώ καθήκον μου να εξυπηρετώ και να διευκολύνω τη ζωή των συναδέλφων από όπου και αν προέρχονται όπως και να λέγονται. Σε κόμπλεξ και μικρότητες δεν υποκύπτω.
 • Μπορεί στο τέλος της χρονιάς να σταματήσω να αγωνίζομαι από τη θέση του αιρετού όμως υπάρχουν πολλά μετερίζια στην εκπαίδευση μέσα από τα οποία μπορεί ο καθένας μας να κάνει τον δικό του προσωπικό αγώνα.
 • Ειπώθηκαν πολλά ψέματα για το άτομό μου στις τελευταίες εκλογές. Αυτό όμως αφορά αυτούς που τα λένε. Ειπώθηκε όμως και μια μεγάλη αλήθεια ότι σαν αιρετός επεδίωκα πάντα το προσωπικό μου συμφέρον. Δε σας είπαν όμως ποιο ήταν αυτό το προσωπικό μου συμφέρον. Αυτό θα σας το αποκαλύψω εγώ: Είναι η εκτίμηση και η αγάπη που μου έχετε. Να ξέρετε ότι και από την πλευρά μου υπάρχει απεριόριστη αγάπη προς όλους εσάς. Σας ευχαριστώ ολόψυχα που μου επιτρέπετε να φύγω με αυτόν τον όμορφο τρόπο από τον συνδικαλισμό. Να έχετε πάντα υγεία εσείς και οι οικογένειές σας.

Με τιμή

Γαπκιάδης Γεώργιος

2 σχόλια:

 1. ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΑΣΕΣ ( ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ). ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ( ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ - ΜΠΟΡΕΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ - ΣΟΥ ΠΑΕΙ ). ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΗ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή