Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Εκλογές για το Δ.Σ. του Συλλόγου και τους Αντιπροσώπους

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε λίγες ημέρες θα επιλέξετε και θα ψηφίσετε τα άτομα που θα σας εκπροσωπήσουν στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας καθώς επίσης και τους αντιπροσώπους οι οποίοι θα αναδείξουν το Δ.Σ. της ΔΟΕ.
Η Ανεξάρτητη Κίνηση θα είναι παρούσα και σε αυτήν την αναμέτρηση. Με τα λάθη μας, με τις παραλείψεις μας, με τις "παιδικές συνδικαλιστικές μας ασθένειες", με τις δεκατρείς συνιστώσες (όπως πολύ εύστοχα είχε γράψει ο συνάδελφος κ. Παπαδόπουλος Αντώνης), αλλά με μία και μοναδική συνισταμένη: την Ανεξαρτησία και την Ελεύθερη Βούληση.

Στις προσεχείς εκλογές αναμετρώνται δύο διαφορετικές οπτικές και προσεγγίσεις, δύο διαφορετικές πρακτικές, δύο διαφορετικοί κόσμοι στον τρόπο και τις μεθόδους του συνδικαλισμού.
Την ώρα που το (τρι)κομματικό κράτος επελαύνει ακάθεκτο, την ώρα που η συνδικαλιστική συντεχνία συνεχίζει το αλισβερίσι της με την εξουσία και τη διαπλοκή, την ώρα που αποπέμπεται ο διοικητής του ΟΑΕΔ επειδή δεν κάνει τα ρουσφέτια των βουλευτών, κάποιοι επιλέγουν τα αγωνιστούν για μία ακόμη φορά "από μέσα". Δικαίωμά τους. Εμείς θα είμαστε πάντα "από έξω". Ο καθένας επιλέγει το μετερίζι του.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση  πιστεύει στην ίση αντιμετώπιση όλων των συναδέλφων, πιστεύει ότι δε χρειάζονται οι "υπόγειες" διασυνδέσεις και οι "πλάτες" από κανένα πολιτικό κόμμα για να μπορέσει κάποιος να εκπροσωπήσει δίκαια και ανεξάρτητα τους συναδέλφους του.

Το ξέρουμε ότι και πάλι θα προσπαθήσουν να μας "χρεώσουν" κάπου. Βαστάει χρόνια αυτή η κολόνια. Δεν έχουν δα και τίποτε άλλο να πουν. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η Ανεξάρτητη Κίνηση δεν έχει αποκλίνει ούτε χιλιοστό από τις θέσεις, τις απόψεις και τη λογική που εκφράζει. Το ότι ήρθαν να συμπορευτούν μαζί μας συνάδελφοι από διάφορους πολιτικούς χώρους είναι τιμή μας.  Πάντα είμαστε ανοιχτοί σε όλους αλλά και πάντα έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά να διαφυλάξουμε αυτό που έχουν αποδεχτεί όλοι οι συνάδελφοι: Η Ανεξάρτητη Κίνηση αποτελείται από άτομα Ελεύθερα και Ανεξάρτητα με δική τους Βούληση. Πιστεύουμε ότι ο αυτοσεβασμός και η αξιοπρέπεια δεν πρέπει και δεν μπορεί να εξαγοράζονται και να εξαργυρώνονται. Για εμάς ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,
Αυτή τη στιγμή συντελείται ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Ο ανθός της Ελλάδας, παιδιά που μόχθησαν και  σπούδασαν, παιδιά που περίμεναν τη δική τους ευκαιρία να εργαστούν και να ζήσουν στη χώρα που γεννήθηκαν, εξωθούνται στη μετανάστευση. Αρνούνται να συμβιβαστούν και να υποκύψουν, αρνούνται να ζουν με σκυμμένο το κεφάλι, αρνούνται την ομηρία που τους προσφέρουν οι εργατοπατέρες για να τα βολέψουν σε κάποιο  Stage. Είναι τα δικά μας παιδιά που πέρασαν από τα θρανία που διδάσκουμε και νομίζω ότι έχουμε και εμείς κάποιο χρέος απέναντί τους. Η νέα γενιά αρνείται να συμβιβαστεί. Εμείς;

Με τιμή
Γαπκιάδης Γεώργιος

1 σχόλιο:

  1. Θα ήθελα να διορθώσω τον αγαπητό μου φίλο Αντώνη Παπαδόπουλο, κι ας με συγχωρέσει... Όχι δεν είμαστε δεκατρείς συνιστώσες, αλλά τουλάχιστον 160, όσοι δηλαδή ήταν και οι συνάδελφοι που μας ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές για αιρετούς, με μια "μοναδική συνισταμένη" όμως, την ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη σκέψη και την ελεύθερη βούληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή