Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ένα ...άλλο ΠΥΣΠΕ ξεκινά!



Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,


Μετά την απόφαση συγκρότησης από τη νέα περιφερειακή διευθύντρια του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Καστοριάς, θέλω να ευχηθώ στον κ. Πρόεδρο και σε όλα τα μέλη να έχουμε καλή και δημιουργική συνεργασία. Επίσης, ευχαριστώ ιδιαίτερα το συνάδελφο αιρετό κ. Οικονομίδη Λεωνίδα για τις ευχές του και τον διαβεβαιώνω ότι θεωρώ αυτονόητο ότι θα έχουμε ειλικρινή και αρμονική συνεργασία από τη στιγμή που πιστεύουμε ότι όντως όλοι οι συνάδελφοι έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις αλλά και τα ίδια δικαιώματα.


Προσωπική μου αίσθηση είναι ότι η επιλογή των διορισμένων μελών του υπηρεσιακού συμβουλίου έγινε για ακόμη μία φορά με κομματικά κριτήρια και με σκοπό τον έλεγχο της πλειοψηφίας του συμβουλίου. Δε θέλω όμως με κανέναν τρόπο να προδικάσω τις προθέσεις των συναδέλφων και ελπίζω όλοι μας να ανταποκριθούμε στις δίκαιες απαιτήσεις και τις ανάγκες των συναδέλφων μας και της εκπαίδευσης.


Όταν όμως η ίδια η Πολιτεία δε μας εμπιστεύεται το ίδιο και δε μας  βλέπει όλους ισότιμα σε θέματα εκπαίδευσης - που εννοείται ότι είναι εθνική υπόθεση- πώς θα καταφέρουμε να πείσουμε τους συναδέλφους μας ότι θα αξιολογηθούμε και θα αξιολογήσουμε δίκαια; Πότε, τέλος πάντων, η αξιοκρατία θα πάει πέρα και πάνω από κομματικές επιλογές και προτιμήσεις; Γιατί συνεχίζονται οι ίδιες τακτικές και επιλογές του «αμαρτωλού» παρελθόντος;


Με τιμή,
           Γαπκιάδης Γιώργος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου